Una mica d’història

jordipujol
L’Institut La Serreta està situat al centre de Rubí, en el barri del que pren el nom. Va ser construït l’any 1995, sobre antics terrenys de camps, de fires i jocs, a tocar de l’empresa Tymesa, antiga fàbrica rubinenca de timbres i petits electrodomèstics, l’actual Ipagsa.

El curs 1996-97 el centre començà la seva singladura amb 9 tercers d’’ESO i 7 primers, sota la direcció d’’en Xavier Sala i Sala. La inauguració oficial va ser el 16 de novembre, en un acte amb la presència del president de la Generalitat, l’’honorable Jordi Pujol, i l’’alcalde Eduard Pallejà.

El curs 1998-99 s’inicien els estudis de batxillerat. Actualment ofertem els batxillerats Científic-Tecnològic, Humanístic-Social i d’Arts Plàstiques, els dos primers també en la modalitat BatxiBac.

El curs 2000-01 s’inicien els estudis de Formació Professional: CFPS Educació Infantil (2000-01), CFPM Perruqueria (2002-03, actualment CFPM Perruqueria i Cosmètica Capil·lar), CFPM Atenció Sociosanitària (2005-06, actualment CFPM Atenció a Persones en Situació de Dependència), CFPS Integració Social (2007-08), PTT Perruqueria i Estètica (2010-11).

A partir del curs 2005-06, i de manera progressiva, s’inicien els Serveis de Formació Professional amb la voluntat que aquests obrin portes a la formació professionalitzadora a les persones treballadores i aturades de l’entorn, així com al nostre alumnat i exalumnat: Borsa de Treball, Acreditació de Competències, Proves d’Obtenció del títol (POT), Proves d’Accés a Cicles Formatius (PACF), Validació de la formació impartida per empreses, Assessorament de la FP, Validació i Reconeixement de l’experiència laboral, Orientació acadèmica i Professional, Olimpiades de FP (CATSkills), Mobilitat i cooperació Internacional, Innovació i transferència de coneixement a les empresses, Emprenedoria, Formació en entorn, Assessorament a les empreses i Assessorament transfronterer.

Actualment som un centre complex, amb realitats diferents, però totes integrants de la nostra societat canviant i accelerada.